<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=200535291051472&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Ilmainen integraatio - ilman koodaamista? Totta vai tarua...

Kunnossapito, laitteiden kalustonhallinta ja niihin liittyvät toimet ja tapahtumat kytkeytyvät usein muihinkin tietojärjestelmiin kuin vain siihen, jossa tapahtumat suoritetaan.

Tietomme mukaan integraatioiden puute eri järjestelmien välillä on yksi suuri haaste esimerkiksi kunnossapitotoimintaan liittyen. Miksi integraatiot ovat vielä vuonna 2020 hankala asia?


Vastaus on yksinkertainen: moni ohjelmisto on edelleen kivikaudella mitä tulee sen integraatiokykyihin ja ominaisuuksiin. Kymmeniä tuhansia maksavat integraatioprojektit ovat edelleen arkipäivää monelle yritykselle, vaikka ongelmat voitaisiin ohjelmistotoimittajien toimesta kyllä tehdä järkevästi ja kustannustehokkaastikin...


Miten integraatiot on ratkaistu Spotilla - sovelluksessa? 

Spotilla sisältää valmiin rajapinnan Zapier-integraatioalustaan, mikä tarkoittaa sitä, että Spotillan asiakkaan voit ilmaiseksi ja riviäkään koodaamatta integroida Spotillan mihin hyvänsä niistä yli 1500 muusta sovelluksesta, jotka on integroitu Zapier-integraatioalustaan.

Kannattaa muistaa, että "avoin rajapinta" ja "valmis rajapinta" ovat kaksi eri asiaa. Jos joku ohjelmisto sisältääkin "avoimen rajapinnan", tarkoittaa se silti, että ohjelmistokehittäjän on tehtävä toteutus kahden eri järjestelmän välille. Hidasta ja kallista. 

Älä usko mainospuheita"Avoin API"  tai "Ota käyttöön avoin rajapinta" tarkoittaa vain sitä, että voit aloittaa koodaamisen omien koodariesi tai kumppanisi kanssa - se ei tarkoita sitä, että tiedot alkaisivat "kuin itsestään" liikkumaan järjestelmien välillä.

 

Mitä sitten tarkoittaa valmis rajapinta?

Tässä esimerkkivideo, jossa Spotillassa kuitattu valmistunut huoltotyö siirretään Zapier-integraation avulla kahteen muuhun tietojärjestelmään. Ilman rivinkään koodaamista. Ilman mitään veloitusta. 

 

Valmistunut työ siirretään:

1. Visma ePasseliin uutena myyntilaskuluonnoksena

2. Microsoft Teams kanavalle heräteviestinä

 

Zapier Integraatio


Valmis rajapinta on siis heti käytettävissä - ilman koodaamisprojektia!


Kuvittele maailma, jossa kaikki ohjelmistot sisältäisivät valmiin rajapinnan integraatioalustaan? Vaan eipä huolta, vaikka näin ei olisikaan. Zapier alustan avulla tietoja voidaan näet siirtää esim. Excel työkirjojen avulla. Suurin osa "vanhoista" järjestelmistä pystyy kirjoittamaan tietoja ulos Exceliin esimerkiksi .csv formaatissa. Kunhan nämä tiedot kirjoitetaan sellaiseen verkkosijaintiin (esim. Office 365 pilvi tai Google-pilvi), josta ne voidaan lukea Zapierin avulla, voidaan myös tällä menetelmällä sekä tuoda että viedä tietoja myös "vanhojen" järjestelmien osalta. 

Spotilla sisältää jo nyt runsaat mahdollisuudet integraatioihin Zapierin kautta ja kehitämme lisää mahdollisuuksia integraatioiden tekemiseen käyttäjillemme kuukausittain. 

Tärkeintä on se, että käyttäjämme voivat täysin vapaasti tehdä omat integraationsa - ilman koodaamista ja ilman kalliita projekteja. 

 

Kustannuksista

Zapier integraatioalusta on täysin ilmainen, jos tietoja siirretään enintään 100 "zappia" kuukaudessa.  Tyypillisesti 1 ZAP tarkoittaa yhden "tietueen" siirtämistä järjestelmien välillä. Jos siirrät viisi tuhatta (5000) tietuetta kuukaudessa järjestelmien välillä, hinta on silti vain 89 $/kk. Keskimäärin yksi integraatioprojekti maksaa 5000 - 15 000 euroa. Zapierin avulla 50 000 tietuetta kuukaudessa maksaa 299 $ kuukaudessa eli 5000€ integraatioprojekin summa saavutetaan, kun Zapierin avulla on siirretty 836 120 tietuetta (!). 

Ai niin - ne räätälöidyt integraatio kahden järjestelmän välillä eivät myöskään ole ilmaisia, vaan järjestelmätoimittajat laskuttavat niiden ylläpitämisestä erikseen. Tätä kustannusta ei Zapierin kanssa tietenkään ole. 

Kiinnostaako?

 

OTA YHTEYTTÄ

 

 

 

 

Jätä kommentti:

Tähän liittyvät blogitekstit:

Tehtyjen töiden todentaminen - miksi se on vaikeaa?

Harri | syyskuuta 14, 2020

Miksi töiden dokumentointi on tärkeää?

Jos laite on tarkastettu, huollettu, kalibroitu tai säädetty asianmukaisesti, niin...

Tähän liittyvät blogitekstit:

Viisi vinkkiä - hyvän huolto-ohjelman laatiminen

Wilma | elokuuta 24, 2020

Mistä tunnistaa hyvän huolto-ohjelman?

Tässä artikkelissa kuvataan laitteen tai koneen huolto-ohjelman laatimista....

Harri

Posted by:- Harri

spotilla ohjelmisto

Uusimpia artikkeleita

Suosituimpia artikkeleita