<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=200535291051472&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

 

Mikä on kestävä laitemerkintä?”E pur si muove!”
  totesi Galileo Galilei vuonna 1633. Nyt vuonna 2019 olemme todenneet, että ”Se toimii edelleen!"

 

 

Yhteiskunnan kannalta tärkeää kalustoa ylläpitävä asiakkaamme testasi ääriolosuhteissa tunnistettamme (NFC Tag) ja alla oleva kuva-aineisto kertoo kaiken ennen ja jälkeen.

spot ennen ja jälkeen

Tämänkin jälkeen oikealla kuvassa näkyvä NFC Tag toimi edelleen täysin moitteettomasti.

 

Tagejamme (IP68) on koeteltu korkeissa ja matalissa lämpötiloissa, satoja tunteja merivedessä, soodassa, ammoniakissa, öljyssä, lipeässä, vetykloridissa, rikkihapossa ja nyt tulisessa pätsissä.

 

Kun laitemerkintä ei ajan saatossa vaurioidu käyttökelvottomaksi, varmistamme sen, että asioiden dokumentointi onnistuu vaivattomasti koko laitteen elinkaaren ajan. 

 

Oli kyse sitten kalustonhallinnasta, kunnossapidosta, laiterekisteristä, tai kemikaalirekisteristä, löytyy jokaisen aiheen arjesta esimerkkejä, jossa tagit voi saada runtua.

 

NFC Tagi on helppo ja nopea lukea puhelimella, tai muulla laitteella, jossa on NFC-lukuominaisuus. Tällainen voi olla esimerkiksi Android tai iOS padi. Laiterekisteriä ei tarvitse erikseen penkoa, vaan oikea laite löytyy heti ja siihen liittyvät olennaiset tiedot.  Tämän lisäksi päivittää GPS-paikannus Spotilla sovelluksessa laitteiden sijaintiedon kartalle. NFC Tagi voidaan myös ohjelmoida niin, että puhelin suorittaa tilanteesta riippuen halutun toimenpiteen.

 

Toimitamme aina sellaisen Tagin asiakkaan tarpeen mukaan, jonka voimme taata kestävän myös rankkoja olosuhteita. Kuten kuvassa asiakkaamme testaama Tagi, joka toimii edelleen näinkin rankan testin jälkeen. Esimerkiksi viiva- tai QR koodista ei olisi tämän testin jälkeen enää mitään hyötyä. 

 

Mihin kaikkiin laitteisiin teidän yrityksessänne, voisitte kuvitella tagin sopivan? 😉

 

 

Lisää aiheesta löytyy täältä:

Onko GPS-paikannus kalustonhallinnassa kustannustehokasta?
Kalustonhallinnan digitalisoinnin ABC

Near Field Communication Wiki

Near Field Communication (NFC) on RFID-tekniikkaa hyödyntävä laitteiden kättelyyn (tunnistamiseen) ja tiedonsiirtoon hyvin lyhyille, korkeintaan muutamien senttimetrien etäisyyksille kapealla tiedonsiirtokaistalla. Suurin ero RFID:hen on se, että NFC-laite voi toimia sekä lukijalaitteena että tunnisteena, toisin kuin perinteiset RFID-laitteet. NFC viittaa alempana mainittuun standardin (ISO/IEC 18092, 21481, 14443) mukaiseen lyhyen kantaman tiedonsiirtoon.

NFC-tiedonsiirtoa käytetään ainakin kolmessa eri yhteydessä:

  1. matkapuhelimissa ja muissa vastaavissa laitteissa joissa esimerkiksi NFC-yhteyden avulla voidaan ”parittaa” kaksi laitetta. Tämän jälkeen voidaan siirtää suurempi määrä dataa turvallisesti esimerkiksi Bluetooth-yhteyttä käyttäen.
  2. maksukorteissa, joissa NFC-muotoista tiedonsiirtoa käytetään maksukortin tai maksutagin ja EMV-maksuterminaalin (POS-terminaali) välisessä kontaktittomassa tiedonsiirrossa. Tällöin kyse on VISA- tai Mastercard-maksamisesta pankin tai muun kortin myöntäjän maksukortin avulla (= lähimaksaminen l. proximity payment).
  3. maksuvälineiden saralla nimitystä "NFC" käytetään myös lähimaksamisesta matkapuhelimen avulla. Tällöin matkapuhelimen SIM- (UICC) kortilla voi matkapuhelinsovellusten lisäksi olla maksuaplikaatio sekä tarvittava kryptologinen EMV-toiminnallisuus. Tällöin puhutaan ”NFC-SIM” kortista, mutta tarvittava NFC-radiomoduli ja antenni ovat matkapuhelimessa, eivät suinkaan puhelimen sisässä olevassa pienessä SIM-kortissa. SIM-kortti on ns. Java-sirukortti (smart card).

 

Jätä kommentti:

Tähän liittyvät blogitekstit:

Kadonnutta tietoa etsimässä - laitetietojen hallinnan ABC

Lauri | heinäkuuta 31, 2020

Olipa kerran yritys, jonka laitekannan tiedot olivat oikein ja ajantasalla...

Totta vai tarua? Onko mahdollista, että...

Tähän liittyvät blogitekstit:

Spotilla asiakastarina - Malviala Oy

Jouni | maaliskuuta 6, 2020

Malviala on ylpeästi suomalainen perheyritys, jonka perinteikkäissä tuotteissa maistuu kokemus ja tekemisen ilo. Kuten...

Jouni

Posted by:- Jouni

spotilla ohjelmisto

Uusimpia artikkeleita

Suosituimpia artikkeleita