Mobiilin laiterekisterin ja seurantajärjestelmän edut terveydenhuollossa

Onko tuttu tilanne: verenpainemittari löytyy pöydältä - täysin väärässä paikassa eikä mitään tietoa, miten se on siihen joutunut? Onkohan sen joku jättänyt siihen vahingossa vai onko se asiakkaalle luovutettu laite? Tai onkohan se rikki tai vain odottamassa kalibrointia? Mihinköhän huoneeseen laite kuuluu? Vaikea sanoa, sillä tietoa ei ole..

Varmaankin kaikille tuttu tilanne ja ärsyttävää lähteä kiireen keskellä selvittämään, koska asia pitää tarkistaa laiterekisteristä (jossa todennäköisesti ei edes ole mitään kirjauksia). Useampi meistä vain jättää löydetyn laitteen samalle paikalle ja toivoo, että seuraava löytäjä hoitaa asian.

 

Entä jos laitetiedot kulkisivat myös taskussa?

Olisiko se mukavampaa, jos terveydenhuollon laiterekisteri ja seurantajärjestelmä vain kulkisi taskussa? Kaikki vikailmoitukset huoltopyynnöt voisi tehdä saman tien suoraan älypuhelimella? Ilman mitään ylimääräistä sähellystä tai tarkistamista?

Kalustohallinta_verenpainemittari-1

Mieti tilannetta, jos oleelliset laitetiedot saa selville vain koskettamalla laitetarraa älypuhelimella? Saat myös muutettua laiterekisterissä olevia tietoja, kuten laitteen huonetietoa (jos halutaan ylläpitää laitteiden huonekohtaisia sijaintitietoja). Näin myös sijaintitiedot pysyvät terveydenhuollon laiterekisterissä ajan tasalla laitekohtaisesti.  Aina tiedetään, mitkä laitteet kuuluvat minnekin huoneisiin tai milloin ne ovat viimeksi tarkastettu tai huollettu. Tiedetään myös, onko laite odottamassa huoltoa tai muuta toimenpidettä (ilman häviäviä paperilappusia).

Spotilla laitekortti

Älä tuhlaa aikaa vaikeakäyttöisten seurantajärjestelmien kanssa

Jos terveydenhuollon laiterekisteriin ei ole pääsyä tai sen käyttökynnys on korkea, niin silloin käyttäjät tekevät tietoisen valinnan olla sitä hyödyntämättä päivittäisessä toiminnassaan. Pahimmassa tapauksessa kaikilla ei ole edes pääsyä terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden seurantajärjestelmään.Mobiili_tehtävät_terveys_laiterekisteri_Large

Kuinka usein toistuu vastaavan kaltaisia tapahtumia? Terveydenhuollon laitteeseen liittyviä tietoja joudutaan tarkistamaan laiterekistereistä, minne ei välttämättä ole edes pääsyä.

Jos asiaa mietitään isossa mittakaavassa huomioiden myös tulevaisuuden etähoiva- ja kuntoutuspalvelut, niin esiin nousee myös vaatimus mobiilista terveydenhuollon laiterekisteristä – laitetiedot pitää olla saatavilla siellä, missä tietoa tarvitaan.

Mobiili_vikailmoitus_terveydenhuollon_laiterekisteri

Yhteenvetona hyödyt:

  • Tietoja hyödynnetään ja ne ovat helposti saatavilla
  • Toiminta tehostuu, sillä tietojen hallinta on tehokasta
  • Laiteturvallisuus kehittyy: huollot ajan tasalla ja käyttöohjeet aina saatavilla
  • Myös vaaratilanteet on helppo kirjata ja käsitellä
  • Huoltoprosessit kehittyvät ja huollot tapahtuvat suunnitelmallisesti
  • Laitteiden seurantaprosessi automatisoituu

Hallintaportaali_dynaamiset_taulukot

 

Tutustu helppokäyttöiseen Spotillaan

Tätä varten on olemassa Spotilla – sen avulla terveydenhuollon laitteiden seurantajärjestelmä on älypuhelimella mobiilisti käytettävissä. 

Kaikki tiedot on saatavilla ilman mitään tiedonhakua. Helppokäyttöisyyden ansiosta käyttäjä saa aina oikeat laitetiedot – tarvitaan vain mobiililaite (älypuhelin tai tabletti). Myös laitekohtaiset käyttöohjeet ovat heti saatavilla. Huoltopyyntöjen tekeminen onnistuu heti ja tieto tallentuu kaikkien saataville - myös huoltopyyntöjen hallinnasta vastaava saa heti ilmoituksen käsiteltäväksi. 

Katso lisää, miten käyttäjälähtöisesti hallitaan terveydenhuollon laiterekisteriä ja seurantajärjestelmää: Spotilla-seurantajärjestelmä

KATSO LISÄÄ

Haluatko tunnin ilmaisen konsultaation?

Jos haluat tunnin kestävän ilmaisen konsultaation terveydenhuollon laitteiden seurantajärjestelmästä,  Ota meihin yhteyttä

OTA YHTEYTTÄ 

Täällä lisää artikkeleita terveydenhuollon laiterekisteriä koskien.

 

 

Jätä kommentti:

Tähän liittyvät blogitekstit:

Mitä laki sanoo terveydenhuollon laiterekisteristä?

Harri | kesäkuuta 12, 2019

Taustana tälle artikkelille toimii Laki terveydenhuollon laitteista ja tarvikkeista, joka sisältää keskeiset vaatimukset,...

Tähän liittyvät blogitekstit:

Omavalvontasuunnitelman laadinta - muista nämä asiat

Lauri | huhtikuuta 23, 2019

Valviran ohjeistuksen mukaisesti, ”omavalvonnan tarkoituksena on varmistaa potilaan oikeus laadukkaaseen ja turvalliseen...

Lauri

Posted by:- Lauri

spotilla ohjelmisto

Uusimia artikkeleita

Suosituimpia artikkeleita