Toimivan laitekortin tunnusmerkkinä voi pitää sitä, että se sisältää vain tarpelliset tiedot ja että nämä tiedot päivitetään sitä mukaan kun ne muuttuvat. Sellaisella laite- tai konekortilla, joka sisältää kymmeniä tai satoja rivejä paikkaansa pitämätöntä tietoa ei kukaan tarvitse. 

Mitä tietoja kalustosta sitten pitäisi kerätä? Riippuu tietysti kalustosta ja laitteista, mutta myös toimialasta ja käyttötarkoituksesta. Seuraavat yleiset tiedot voidaan tunnistaa lähes kaikki toimialoja koskeviksi:

  • Merkki ja malli, sarjanumero tai muu yksilöllinen tunniste
  • Käyttöönotto- tai ostohetki
  • Ostohinta, hankintapaikka, toimittaja
  • Takuuseen liittyvät tiedot
  • Huoltosopimukseen tai huoltoon / kunnossapitoon liittyvät tiedot
  • Kuntoluokka
  • Lakisääteisten huoltojen ja/tai tarkastusten tiedot (edellinen, seuraava)

Esimerkiksi turvavaljailla, nostimilla, teollisuuden kuljetinhihnalla tai IV-laitteella on näiden lisäksi luonnollisesti erilaisia kyseistä laitetta koskevia tietoja - jotka määritellään laitteen ja kunnossapitotarpeen mukaisesti. 

Hyvässä ohjelmistossa tai järjestelmässä kaikki laitekorttien tiedot voidaan määritellä vapaasti erilaisille laitteille ja laiteryhmille, jotta juuri tarpeelliset tiedot saadaan varmasti  ylläpidettyä.

Olemme laatineet esimerkkilaitekortin Exceliin, jonka avulla voi helposti hahmotella erilaisten laiteryhmien mukaan tarpeellisia  laitekorttien ja konekorttien tietoja. Excelin ei tietenkään pitäisi olla tietojen "koti", vaan Excelistä tiedot tulisi siirtää sopivaan ohjelmistoon. 

Lataa esimerkki laitekortti täältä.

Tutustu Spotilla kalustonhallintasovellukseen täällä.

Lue lisää kalustonhallinnasta täällä.

 Lue lisää: Mitä tarkoitaa työkoneiden ja työkaluston hallinta? Onko GPS-paikannus kalustonhallinnassa kustannustehokasta? Miten kaluston seuranta ja varaukset on järkevää toteuttaa? Miten estetään kalustohävikkiä? Kalustonhallinnan digitalisoinnin ABC. Minkälainen on toimiva laitekortti tai konekortti?

Jätä kommentti:

Tähän liittyvät blogitekstit:

Tehosta toimintaa sähköisillä lomakkeilla!

Harri | syyskuuta 4, 2019

Vieläkö teidän toiminnassanne täytellään paperisia lomakkeita, joita sitten myöhemmin etsitään ja yritetään tulkita? Olemme...

Tähän liittyvät blogitekstit:

Kemikaalirekisteri ja pätevyysrekisteri osana kunnossapitotoimintaa

Jouni | elokuuta 26, 2019

Kunnossapitotoimintaan liittyy toimialasta riippuen erilaisia rekisterivelvoitteita - kuten henkilöstön pätevyyksiin...

Harri

Posted by:- Harri

spotilla ohjelmisto

Uusimia artikkeleita

Suosituimpia artikkeleita