<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=200535291051472&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Laske kalustonhallinnan vuosikustannukset - lataa valmis laskuripohja
Laskurin avulla voi laskea kalustonhallintaan liittyvät karkeat luvut sekä mitä tehostamisella voidaan saavuttaa. Laskurilla saadaan laskettua euromääräisiä lukuja, joiden avulla arvioidaan kalustonhallinnan kustannussäästömahdollisuuksia. Näitä lukuja on omassa organisaatiossa mukava esittää muillekin, jotta kaikki ymmärtäisivät kalustonhallinnan madonluvut.

Ladattavalla laskurilla (excel-pohja) voi pyöritellä kalustonhallinnan lukuja kolmen näkökulman kautta:

1) Kaluston etsimiseen käytettävän työajan kustannukset
2) Kalustohävikki vuodessa
3) Kalustohankinnat vuodessa

Tässä kolme näkökulmaa hieman laajemmin avattuna:
1) Kaluston etsimiseen käytettävän työajan kustannukset
Tässä kohdassa lasketaan, kuinka paljon työaikaa kuluu keskimäärin vuodessa erilaiseen kalustoon liittyvään etsimiseen. Turha etsiminen on hukkaa, joka tulee minimoida, jotta toiminta on kustannustehokasta.  Varsinkin pienkaluston etsimiseen voi mennä yllättävän paljon työaikaa.

2) Kalustohävikki vuodessa
Ilman kunnollista kalustonhallintaa ei voida edes arvioida tarkalla tasolla hävikkiä. Tässä kohdassa voi kuitenkin laskea jotain arvioita. Tarkat tiedot selviävät vasta sen jälkeen, kun kalustoa oikeasti hallitaan ja inventoidaan- Näin tiedetään myös kalustohävikki.

3) Kalustohankinnat vuodessa
Tässä kohtaa lasketaan paljonko voidaan säästää hankinnoissa vuositasolla, jos kalusto kiertää tehokkaammin. Tämä tarkoittaa sitä, että käyttöasteen parantamisella voidaan vähentää hankintoja. Kalustoa hankitaan lisää yleensä tarpeisiin perustuen. Jos kalustonhallintaa ei ole kunnolla toteutettu, niin nämä sanotut ”tarpeet” tulevat yleensä yllättäen. 

Lataa laskuri ja syötä oman organisaationne luvut. Voit myös muokata laskuria omiin spesiaalitarpeisiin, jos sellaisia on.

Spotilla_kalustonhallinnan kustannuslaskuri 

Lataa laskuri tästä tai paina alla olevaa painiketta. 

LATAA SÄÄSTÖLASKURI

Katso lisää Spotilla-sovelluksesta täällä. 

Tiesitkö, että kerromme sivuillamme hyödyllistä tietoa kalustonhallinnasta

 Lue lisää: Mitä tarkoitaa työkoneiden ja työkaluston hallinta? Onko GPS-paikannus kalustonhallinnassa kustannustehokasta? Miten kaluston seuranta ja varaukset on järkevää toteuttaa? Miten estetään kalustohävikkiä? Kalustonhallinnan digitalisoinnin ABC. Minkälainen on toimiva laitekortti tai konekortti?

Jätä kommentti:

Tähän liittyvät blogitekstit:

Kadonnutta tietoa etsimässä - laitetietojen hallinnan ABC

Lauri | heinäkuuta 31, 2020

Olipa kerran yritys, jonka laitekannan tiedot olivat oikein ja ajantasalla...

Totta vai tarua? Onko mahdollista, että...

Tähän liittyvät blogitekstit:

Spotilla asiakastarina - Malviala Oy

Jouni | maaliskuuta 6, 2020

Malviala on ylpeästi suomalainen perheyritys, jonka perinteikkäissä tuotteissa maistuu kokemus ja tekemisen ilo. Kuten...

Lauri

Posted by:- Lauri

spotilla ohjelmisto

Uusimpia artikkeleita

Suosituimpia artikkeleita