<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=200535291051472&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Mitä kalibrointitodistus kertoo?

Kalibroinnissa määritetään mittalaitteen näyttämän ja vastaavan mittanormaalin arvon välinen yhteys kalibrointiolosuhteissa kalibrointihetkellä. Eli: kun esimerkiksi lämpömittari on kalibroitu, sen näyttämän perusteella tiedetään, mikä on kohteen lämpötila.

Kalibrointitodistus ei kerro miten laite toimii erilaisissa olosuhteissa, miten laite käyttäytyy pidemmällä aikavälillä, milloin laite pitää kalibroida uudelleen tai soveltuuko laite asiakkaan käyttökohteeseen. Nämä ovat tietoja, jotka laiterekisterin tulee kertoa kalibrointitodistuksen lisäksi. 


Miten hallinnoida kalibrointitodistuksia?

Kalibrointitodistukset tulisi hallita laiterekisterissä siten, että ne ovat helposti saatavilla aina, kun niitä tarvitaan. Laiterekisterin tulisi lisäksi sisältää toiminnollisuus riittävien herätteiden tuottamiseen hyvissä ajoin ennen ajankohtaa, jolloin kalibrointi on suoritettava uudestaan.

Koska kalibroinnin suorittaa useimmiten ulkopuolinen toimija, on riskinä, että kalibrointitodistus "pölyyntyy" mapissa tai hukkuu sähköpostiviidakkoon. Siksi olisi äärimmäisen tärkeää, että kalibrointitodistus saadaan joko suoraan sen tekijän toimesta liitettyä laitteen tietoihin laiterekisterissä - tai että sen vastaanottaja voi toimenpiteen suorittaa helposti ja vaivattomasti. 

huoltoraportintäyttö2Moderni laiterekisteri antaa mahdollisuuden esimerkisi kalibrointitodistukse- n täydelliseen digitalisointiin siten, että itse kalibrointitehtävä, sen suoritus (lomakkeen täyttö) ja lopputulos (raportti ja kalibrointitodistus) ovat yksi yhteinäinen sähköistetty prosessi. 


Miten kalibrointitodistus nivoutuu yhteen muiden lomakkeiden kanssa?

Terveydenhuollon laitteet  "keräävät" elinkaarensa aikana paljon erilaisia tapahtumia ja niihin liittyy muitakin dokumentteja, kuin kalibrointitodistus. Esimerkiksi tarkastuslomake, huoltolomake, perehdyttämislomake edustavat dokumentteja, jotka liittyvät laitteeseen. Kaikki nämä lomakkeet olisi syytä pystyä helposti joko täyttämään sähköisesti (lue lisää täältä) tai vähintään helposti tallentamaan laitteiden tietoihin digitaalisessa muodossa. 

 

Tarkastuslista kalibrointitodistusten hallinnointiin

- Sisältääkö laiterekisteri tiedon niistä laitteista, jotka tulee kalibroida?
- Onko laiterekisterin tieto ajantasalla? Kertooko se, milloin seuraava kalibrointi tulee tehdä?
- Voiko laiterekisteriin viedä laitedokumentit, kuten kalibrointitodistuksen?
- Voiko laiterekisteriohjelmistolla mallintaa sähköisiä lomakkeita, kuten kalibrointitodituksia?

Spotilla laiterekisteriohjelmisto sisältää kaikki ominaisuudet esimerkiksi terveydenhuollon laiterekisterin tehokkaaseen ja vaatimukset täyttävään ylläpitoon. Sen lisäksi, että lakisääteiset velvoitteet täytetään, Spotillan avulla myös tehostetaan ja helpotetaan arjen toimintaa, mikä parantaa työtyytyväisyyttä. Sählääminen ja turha tietojen etsiminen voidaan vihdoinkin lopettaa. 

Ei enää laiterekisteriä, jonka tiedot ovat kadoksissa, eikä enää laitteita, joiden kalibrointi on laiminlyöty. 

Tutustu Spotilla laiterekisteripalveluun lisää täällä

 

Jätä kommentti:

Tähän liittyvät blogitekstit:

Kadonnutta tietoa etsimässä - laitetietojen hallinnan ABC

Lauri | heinäkuuta 31, 2020

Olipa kerran yritys, jonka laitekannan tiedot olivat oikein ja ajantasalla...

Totta vai tarua? Onko mahdollista, että...

Tähän liittyvät blogitekstit:

Oikea tilannekuva henkilösuojavälineistä tarvitaan

Harri | huhtikuuta 11, 2020

Sosiaali- ja terveydenhoidon yksiköissä tarvitaan normaaleina aikoina ja kriisitilanteissa oikea tilannekuva...

Harri

Posted by:- Harri

spotilla ohjelmisto

Uusimpia artikkeleita

Suosituimpia artikkeleita